Lemon curd je hodně oblíbený v USA, kde se přidává do různých krémů nebo k naplnění cupcaků. K léto rozhodně patří, protože má skvělou nakyslou citronovou chuť a je velmi osvěžující. Tento recept je jednoduchý na přípravu a v lednici vydrží až 14 dní. Určitě si ho nezapomeňte připravit 🙂 .
Ingredience:
½ hrnku (105 g) cukru krupice
3 velké vejce
½ hrnku (105 ml) citronové šťávy
120 g másla
Postup:
V hrnci smíchejte vejce s cukrem a přidejte citronovou šťávu a máslo. Dejte na vařič a na mírné ohni vše svařte dokud se nezačne tvořit řidší pudink. Důležité je vše dobře míchat. Jakmile máme hotovo puding přecedíme přes jemné sítko, aby nám v pudinku nezůstaly kousky. Přikryjte potravinářskou fólií, kterou položte přímo na pudink a nechte vychladnout.
Takto připravený LEMON CURD můžeme použít jako dochucení krému do různých dezertů nebo k naplnění cupcaků a dortů.
PŘEJI DOBROU CHUŤ 🙂
Skvělé recepty! Oceňuji jednoduchost a naprosto luxusní výsledek. Děkuji a těším se na další!
Hello, I think you have to accept cookies of this page. Thank you