Citronový pudink (Lemon curd)

Lemon curd je hodně oblíbený v USA, kde se přidává do různých krémů nebo k naplnění cupcaků. K léto rozhodně patří, protože má skvělou nakyslou citronovou chuť a je velmi osvěžující. Tento recept je jednoduchý na přípravu a v lednici vydrží až 14 dní. Určitě si ho nezapomeňte připravit 🙂 .

Ingredience:

½ hrnku (105 g) cukru krupice

3 velké vejce

½ hrnku (105 ml) citronové šťávy

120 g másla

Postup:

V hrnci smíchejte vejce s cukrem a přidejte citronovou šťávu a máslo. Dejte na vařič a na mírné ohni vše svařte dokud se nezačne tvořit řidší pudink. Důležité je vše dobře míchat. Jakmile máme hotovo puding přecedíme přes jemné sítko, aby nám v pudinku nezůstaly kousky. Přikryjte potravinářskou fólií, kterou položte přímo na pudink a nechte vychladnout.

Takto připravený LEMON CURD můžeme použít jako dochucení krému do různých dezertů nebo k naplnění cupcaků a dortů.

PŘEJI DOBROU CHUŤ 🙂

 

Cukrařina je mou velkou vášní, které jsem beznadějně propadla. Vydejte se se mnou na sladkou cestu a prozradím vám tajemství dokonalých dortů. Krok za krokem spolu vytvoříme chuťově dokonalý dort, cupcake nebo zákusek, který se rozplyne na jazyku.
Komentáře
  1. Markéta napsal:

    Skvělé recepty! Oceňuji jednoduchost a naprosto luxusní výsledek. Děkuji a těším se na další!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete recepty na dokonalé korpusy? Stáhněte si můj eBook zdarma!
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na Facebooku: