Jablečné mini bábovičky

Jablečné mini bábovičky

SUROVINY na těsto:
370 g polohrubé mouky + hrubou mouku na vymazání formiček
1 sáček kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový)
150 g třtinového cukru
250 g rozpuštěného másla + trochu na vymazání formiček
125 g medu nebo javorového sirupu
4 vejce (pokojové teploty)
6 jablek
2 lžičky skořice

Na obalení ve skořicovém cukru:
2 lžičky skořice
cca 200 g cukru krupice

Postup:
Nejprve si vymažeme formičky máslem a vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K jablkům přidáme cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva, med, rozpuštěné máslo, skořici a vyklepneme 4 vejce.
Všechno důkladně promícháme a lžící plníme do formiček. Nedáváme je plné, protože ještě nabudou, díky prášku do pečiva.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 20-25 minut podle typu trouby.
Po vyndání z trouby je necháme trochu zchladnout než je vyklopíme. Po vyndání z formiček ihned obalíme ve skořicovém cukru.

Přeji dobrou chuť!

Recept je z pořadu Deník Dity P.

Cukrařina je mou velkou vášní, které jsem beznadějně propadla. Vydejte se se mnou na sladkou cestu a prozradím vám tajemství dokonalých dortů. Krok za krokem spolu vytvoříme chuťově dokonalý dort, cupcake nebo zákusek, který se rozplyne na jazyku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů