Koláč z ovesných vloček s bílou čokoládou

Tento koláč mě zaujal svojí jednoduchostí. A protože jsem chtěla vyzkoušet něco zdravějšího, rozhodla jsem se ho upéct. A nezklamal.

Pokud rádi experimentujete jako já, tak toto je přesně recept pro vás. Suroviny na těsto  jsem nezměnila. Je možné ubrat množství cukru, pokud by se vám ho zdálo moc. Ale krémovou vrstvu můžete měnit podle chuti. Tady jsem použila krémový smetanový sýr, ale je možné sýr nahradit třeba tvarohem nebo nakombinovat tvaroh se sýrem. Také můžete experimentovat s jakým ovocem vám bude chutnat nejvíc. Záleží pouze na co máte chuť nebo co zrovna najdete v ledničce. Fantazii se meze nekladou.

SUROVINY na těsto:
200 g hladké špaldové mouky
110 g ovesných vloček rozemletých
140 g třtinového cukru
½ lžičky soli
1 lžička kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový)
150 g másla změklého

SUROVINY na krémovou vrstvu:
400 g krémového sýra typu žervé (tvarohu, může být ve vaničce)
cukr moučka podle chuti (popřípadě sladidlo, které máte rádi)
šťáva z půl citronu
1 citronový cukr (nemusí být)
1 vejce

cca 100 g bílé čokolády
cca 200 g malin (nebo jakékoliv sezónní ovoce)

Postup:
Smícháme všechny suroviny na těsto a vznikne nám drobenka. V jiné míse smícháme všechny suroviny na krémovou vrstvu.

Suroviny na krémovou vrstvu

Suroviny na těsto

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Plech si vyložíme pečícím papírem. Použila jsem plech o velikosti 33×23 cm, takže byl koláč nižší, ale můžete použít velikost 20×20 cm a bude pěkně vysoký. Pokud budete chtít dělat na velký plech o velikosti 30×40 cm zdvojnásobte množství surovin jak na těsto tak na krémovou vrstvu.

Na dno plechu vysypeme asi ¾ drobenkového těsta a umačkáme na dno formy skleničkou nebo lžící (použila jsem důlkovač na koláče). Na to nasypeme pokrájenou bílou čokoládu a nalijeme vrstvu krému. Do krému vmáčkneme maliny a zasypeme zbytkem drobenkového těsta a pěkně uhladíme. Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 25-35 minut podle typu trouby. Koláč necháme ve formě vychladnout, až potom můžeme krájet.

Přeji dobrou chuť.

Recept na těsto je z webu Lidl.sk

Cukrařina je mou velkou vášní, které jsem beznadějně propadla. Vydejte se se mnou na sladkou cestu a prozradím vám tajemství dokonalých dortů. Krok za krokem spolu vytvoříme chuťově dokonalý dort, cupcake nebo zákusek, který se rozplyne na jazyku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete recepty na dokonalé korpusy? Stáhněte si můj eBook zdarma!
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na Facebooku: