Slepované kokosky jsem vždycky milovala. Tento zákusek nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale uchvátíme jimi každou návštěvu. Příprava je sice trochu delší, ale určitě stojí zato.
Ingredience na kokosky:
100 g bílků
200 g cukru krystal nebo krupice
1 lžička marmelády
150 g kokosu
Dále budete potřebovat:
linecká kolečka, vanilkový krém, marmeládu (třeba rybízovou), rozehřátou čokoládu
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si plech s pečícím papírem nebo teflonovou podložkou na pečení.
V míse smíchejte bílky s cukrem. Dáme nad vodní lázeň a zahříváme a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Pokud máte teploměr, měla by směs dosáhnout teploty 70°C.
Jakmile bude cukr rozpuštěný, sundáme z vodní lázně a přidáme lžičku marmelády a potom vsypeme kokos. Důkladně promícháme.
Začněte dělat hromádky na plech. Použít můžete 2 kávové lžičky nebo lžičku na zmrzlinu.
Z tohoto množství uděláte cca 29 kusů kokosek.
Plech s kokoskami dáme do trouby. Jakmile kokosky trochu zrůžoví, ztlumte troubu na 140-150°C a dosušte cca 10-15 minut podle typu trouby.
Nechte vychladnout.
Dokončení:
Na linecké kolečko naneste vanilkový krém po obvodu kolečka. Doprostřed dáme trochu marmelády a přiklopíme kokoskou. Necháme v lednici důkladně vychladit a pak namáčíme v rozehřáté čokoládě.
POZOR! Čokoláda nesmí být horká.
Dobrou chuť