Slepované kokosky

Slepované kokosky jsem vždycky milovala. Tento zákusek nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale uchvátíme jimi každou návštěvu. Příprava je sice trochu delší, ale určitě stojí zato.

Ingredience na kokosky:

100 g bílků

200 g cukru krystal nebo krupice

1 lžička marmelády

150 g kokosu

Dále budete potřebovat:

linecká kolečka, vanilkový krém, marmeládu (třeba rybízovou), rozehřátou čokoládu

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si plech s pečícím papírem nebo teflonovou podložkou na pečení.

V míse smíchejte bílky s cukrem. Dáme nad vodní lázeň a zahříváme a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Pokud máte teploměr, měla by směs dosáhnout teploty 70°C.

Jakmile bude cukr rozpuštěný, sundáme z vodní lázně a přidáme lžičku marmelády a potom vsypeme kokos. Důkladně promícháme.

Začněte dělat hromádky na plech. Použít můžete 2 kávové lžičky nebo lžičku na zmrzlinu.

Z tohoto množství uděláte cca 29 kusů kokosek.

Plech s kokoskami dáme do trouby. Jakmile kokosky trochu zrůžoví, ztlumte troubu na 140-150°C a dosušte cca 10-15 minut podle typu trouby.

Nechte vychladnout.

Dokončení:

Na linecké kolečko naneste vanilkový krém po obvodu kolečka. Doprostřed dáme trochu marmelády a přiklopíme kokoskou. Necháme v lednici důkladně vychladit a pak namáčíme v rozehřáté čokoládě.

POZOR! Čokoláda nesmí být horká.

Dobrou chuť

Cukrařina je mou velkou vášní, které jsem beznadějně propadla. Vydejte se se mnou na sladkou cestu a prozradím vám tajemství dokonalých dortů. Krok za krokem spolu vytvoříme chuťově dokonalý dort, cupcake nebo zákusek, který se rozplyne na jazyku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů