TVAROHOVÁ BÁBOVKA

Každý má určitě nějaký osvědčený recept na bábovku. Receptů je opravdu velké množství. Tento recept je jednoduchý, rychlý a bábovka je výborná. Musím říct, že já jsem spíš na krémové dobroty, ale tvarohová bábovka je krásně vláčná a krém mi tam vůbec nechybí. Někdy mám vůbec co dělat, abych vůbec ochutnala 🙂 , jak rychle mizí z talíře. A pokud nebudete vědět co upéct na víkend nebo se vám ohlásí návštěva na poslední chvíli, tohle je recept právě pro vás.

Suroviny:

200 g másla (pokojové teploty)

200 g polohrubé mouky

200 g cukru krupice

2 vejce (oddělené)

1 prášek do pečiva (používám bezfosfátový ze zdravé výživy)

1 vaničku tvarohu (použila jsem odtučněný z Penny, ale můžete použít i polotučný nebo tučný)

1 citronový cukr (můžete použít strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku citronové šťávy nebo můžete požít vanilkový cukr, pak bude krásně vonět po vanilce)

špetka soli

Suroviny, které jsem použila

Postup:

Nejprve si dobře vymažte formu. Já jsem použila olej ve spreji a vysypala jsem formu polohrubou mouku, ale pokud nemáte olej ve spreji, klidně formu vymažte máslem. Použila jsem sice silikonovou formu, ale i tak jsem ji důkladně vymazala.

Na bábovku je potřeba formu důkladně vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Oddělte žloutky od bílků. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosejte, aby se mouka pěkně provzdušnila. Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Jakmile se začne tvořit pěna, přisypte polovinu cukru a vyšlehejte tuhý sníh.

V jiné míse smíchejte máslo se zbytkem cukru a s citronovým cukrem (kůrou). Nemusíte vyšlehávat do pěny, stačí jen, aby se ingredience pěkně spojili. Po jednom přidávejte do směsi žloutky a dobře zašlehejte. Potom po lžících zapracujte tvaroh. Snižte rychlost robota a po lžících přisypávejte do směsi mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vše smíchané, vypněte robota a do směsi stěrkou zamíchejte sníh. Zlehka, aby bábovka byla pěkně nadýchaná.

Promíchanou směs přendejte do formy, uhlaďte povrch a dejte do trouby.

Povrch bábovky uhlaďte

Pečeme podle typu trouby cca 35-45 minut.

Protože je to tvarohová bábovka, nikdy nebude úplně tak vysoká a nadýchaná jako klasická bábovka bez tvarohu. Ta chuť je ale opravdu úžasná. A pokud použijete citronový cukr nebo kůru, krásně voní po citronech.

Přeji dobrou chuť 🙂

Cukrařina je mou velkou vášní, které jsem beznadějně propadla. Vydejte se se mnou na sladkou cestu a prozradím vám tajemství dokonalých dortů. Krok za krokem spolu vytvoříme chuťově dokonalý dort, cupcake nebo zákusek, který se rozplyne na jazyku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chcete recepty na dokonalé korpusy? Stáhněte si můj eBook zdarma!
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na Facebooku: